Mam Octavie 1.6 AKL z instalacją Tartarini . Na razie żadnych problemów z silnikiem. Spalanie średnio 10l gazu / 100 km. Przebieg140kkm , na gazie 70 kkm. Pozdrawiam.
Jak przygotować OI do zimy
Zwiń
X
-
Re: Jak przygotować OI do zimy
Zamieszczone przez satootZamieszczone przez lagozadaZima tuż, tuż...., więc może warto rozpocząć wątek jak przygotować autko do zimy - po za oczywiście zmianą obuwią ):-.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Dobrze jest też sprawdzić temperaturę zamarzania( gęstość ) tego czegoś co mamy w chłodnicy - aerometrem żeby się nie zdziwić przy dużych mrozach w zimie
Poza tym spuszczenie syfu z filtra paliwa też może być cenne np. gdyby się tam znalazła woda
Chmmm może jakieś ocieplenie dla akumulatorkaRZ.. 888.. CB:U520 XL z Sirio ML145
+ Własne pomysły
Komentarz
-
-
a ja nie kupuję żadnych odmrażaczy do zamków bo wszystykie są do dupy. IMO najlepszy jest WD 40.
pozatym zawsze przed zimą smaruję uszczelki drzwi jakimś olejem lub WD 40 zapobiega to ich przemarzaniu. pozatym opony sprawdzenie płynów wycieraczek filtr kabinowy. a jak już sie zacznie na dobre zima to do bagażnika leci saperka linka holownicza i mkable rozruchowe tak na wszelki wypadek
Komentarz
-
-
Taką osłonę mam już kilka lat, zawsze ją zakładam, ale moim zdaniem jest to bardziej ozdoba, niż zasłona. Pomaga w szybszym nagrzewaniu bardzo niewiele. Tak naprawdę, główne wloty powietrza są poniżej listwy ozdobnej na zderzaku. Można to stwierdzić po gęstości upakowania zabitych much i komarów na chłodnicy. Tam na dole jest ich najwięcej.
Lepsze efekty da włożenie przed chłodnicą kawałka kartonu, lub jakiegoś plastyku (sztywnego), nie wrażliwego na deszcz. Trzeba tylko zadbać o to, aby był on trochę mniejszy od chłodnicy, aby nie przegrzać silnika.
Z tą ozdobną osłoną można spokojnie jeżdzić cały rok, jest to tylko ozdoba.
Komentarz
-
Komentarz